Dansvoorstelling 'Apart'

Dansvoorstelling 'Apart'

Studio Tapila2 houdt zondag 9 december een grote dansvoorstelling in Theater de Molenberg.

Voorgaande voorstellingen van dit dansgezelschap hadden een maatschappelijk thema zoals; pesten, vluchtelingen, en de vreselijke ziekte kanker. Dit jaar heeft choreografe Esmee Tapilatu samen met haar leerlingen het thema ‘gescheiden ouders’ gekozen. Een tegenwoordig veel voorkomende situatie waar veel leerlingen van de studio mee te maken hebben. „Alle kinderen mochten hun verhalen vertellen over hun thuissituatie,” aldus Esmee. „Hieruit is veel inspiratie gehaald om het fictieve verhaal te creëren. Hoofdrolspeelster Indy Sowikromo zal tijdens de show laten zien hoe het is om ruziënde ouders te hebben en wat ze allemaal meemaakt als haar ouders besluiten te scheiden. Liefde, verdriet, vreugde en boosheid zijn de kernwoorden voor dit verhaal.”

Dat wordt middels door dans, muziek en video over het voetlicht gebracht door 120 dansers. De jongste deelnemer is 6 jaar oud en de oudste 30+. De voorstelling is bedoeld voor alle leeftijden. „We proberen het publiek te entertainen en te informeren over dit thema. Zodat kinderen een idee krijgen wat hun vriendjes mee maken met gescheiden ouders. Het kan hen ook helpen als ze zelf in deze situatie zitten. En voor de ouders die komen kijken hopelijk een besef wat hun kinderen doormaken en hoeveel rekening ze met hun emoties moeten houden.

‘Apart’ wordt twee keer uitgevoerd, de middagvoorstelling om 15.00 uur en de avondvoorstelling om 19.00 uur. De tickets zijn zijn verkrijgbaar bij de Albert Heijn Appingedam, Primera Appingedam, The Readshop Delfzijl en Primera Delfzijl.

(Bron: Eemskrant)