Gezinsrelaties na scheiding

Gezinsonderzoek bij scheiding

Jaarlijks maken in Nederland zo’n 70.000 kinderen een scheiding van hun ouders mee. In hoeverre kinderen problemen ontwikkelen kan van kind tot kind verschillen.

Met het onderzoek ‘Gezinsrelaties na scheiding’ wil de Universiteit Utrecht meer te weten komen over veranderingen binnen gezinnen na scheiding en wat dit betekent voor de ontwikkeling van kinderen. Deze informatie kan bijdragen aan een betere ondersteuning voor gezinnen die te maken krijgen met een scheiding.
Daarom roepen we gezinnen op om deel te nemen aan dit onderzoek. De Universiteit Utrecht kijkt hierbij naar de rol van alle gezinsleden (ouders en eventueel broers en zussen als die er zijn) en hun onderlinge relaties. Kinderen krijgen een beloning voor deelname en vinden het over het algemeen leuk of zelfs fijn om mee te doen aan dit soort onderzoek. U hoeft voor het onderzoek niet naar Utrecht te komen.  

Bent u korter dan anderhalf jaar uit elkaar of gaat u bijna apart wonen en heeft u minstens één kind tussen de 8 en 16 jaar? Meld u aan voor dit onderzoek. Om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen zien we graag beide ouders, maar deelname is ook mogelijk als één ouder mee wil doen. Indien beide ouders meedoen dan hoeven zij niets gezamenlijk te doen, er worden aparte afspraken gemaakt.

Aanmelden kan via deze link.