Jolanda Bruggers neemt prijs is ontvangst

Prijsuitreiking winnaar Opvoeder van het Jaar

Opvoeder van het Jaar-verkiezing CJG: Winnaar Jolanda Bruggers neemt prijs in ontvangst

Op 29 december jl. heeft Jolanda Bruggers een prachtige fotocollage ontvangen van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). Ze werkt al jarenlang als gastouder in Appingedam.

Verkiezing Opvoeder van het Jaar

In oktober vond de Week van de Opvoeding plaats. In die week vraagt het CJG samen met haar samenwerkingspartners op een positieve manier aandacht voor opvoeden en opgroeien, door verschillende activiteiten te organiseren. Een van die activiteiten was zoals gezegd de verkiezing van Opvoeder van het Jaar. Iedereen kon via de facebookpagina van het CJG DAL een (andere) ouder nomineren voor deze titel. Nina Mertens deed dat voor de gastouder van haar kind, Jolanda Bruggers. Deze nominatie werd breed gedragen door andere ouders die worden opgevangen door Jolanda.

Nina beargumenteerde haar nominatie: 'Wat ik zo knap vind is de manier waarop ze per individueel kind (en dus met de ouders) de do's en dont's en regels afstemt om deze vervolgens op een hele (schijnbaar?) Relaxte en leuke manier toe te passen. Zelfs als het "volle bak" is en er dus veel verschillende kindjes zijn met bijbehorende do's en dont's. Daarnaast is ze door haar jarenlange ervaring mijn 'checkpoint'. Wij hebben 1 kind en dus geen vergelijkingsmateriaal. Jo kan me precies vertellen: "dit is de leeftijd" of "dit is typisch jullie zoon".

Dankbaar

Jolanda is blij verrast toen ze hoorde van de nominatie en het feit dat zij had gewonnen. Een grote eer en dankbaar dat de ouders van haar oppaskinderen zoveel vertrouwen in haar hebben. De fotocollage zal een mooi plekje in huis of in de tuin krijgen.