Triple P voor ouders met lastige tieners

e

Train de trainer: deze training is bedoeld voor leerkrachten en intern begeleiders om daarna aan ouders te kunnen geven.

Triple P voor ouders met tieners is bewezen effectief

Een significante verbetering van de opvoedvaardigheden van ouders én minder stress en conflict bij het opvoeden. Dit zijn de twee belangrijkste winstpunten van het opvoedingsondersteuningsprogramma Triple P (Positive Parenting Program), zo blijkt uit onderzoeksresultaten die Inholland-onderzoekers Leefwerelden van Jeugd en consortiumpartner Verwey-Jonker Instituut van 8 maart 2018.

De training 'Niveau 4 Oudercursus Tiener Triple P' biedt professionals een goede basis voor het kunnen organiseren en begeleiden van een vaardigheidstraining voor ouders in groepsverband volgens de principes van Triple P, rond uiteenlopende gedragsproblemen van tieners (12-16 jaar). De vaardigheidstraining bestaat uit 5 groepsbijeenkomsten en 3 wekelijkse telefonische consultaties voor gezinnen met kinderen tot 16 jaar.

Informatie

Doelgroep: leerkrachten en intern begeleiders
Periode: in overleg en aantal te trainen professionals
Tijd: de training voor professionals omvat 3 dagen. 5 groepsbijeenkomsten en 3 wekelijkse telefonische contacten voor de uitvoering van de oudercursus.
Locatie: op locatie
Kosten: Op aanvraag bij Families Foundations
​​​​​​​Ouderbetrokkenheid: ja
Aanbieder: GGD Groningen/ Families Foundations

​​​​​​​Contact

Lydia Brookman
lydia.brookman@ggd.groningen.nl
0625635820

Hulp nodig of vragen?