Wereldlichtjesdag 13 december 2020

Wereld lichtjesdag 2

Wereldlichtjesdag
Wereldwijd worden op 13 december alle overleden kinderen herdacht. In Groningen herdenken we het kind dat zo gemist wordt met het laten varen van lichtbootjes op de barokke vijver in het Noorderplantsoen. Het is een moment waarop de bezoekers zich voor eventjes verbonden voelen met alle anderen die ook het verlies van een kind met zich meedragen.

Herdenken in coronatijd
Net als in voorgaande jaren staan we ook dit jaar op de tweede zondag in december samen stil om te denken aan de kinderen die hier niet meer zijn maar die altijd aanwezig zijn in ons hart en in onze gedachten.
Omdat we als gevolg van de coronamaatregelen Lichtjesdag dit jaar helaas zonder publiek moeten organiseren hebben we een alternatieve vorm bedacht die zoveel mogelijk recht doet aan de sfeer en opzet van de avond. We hopen elkaar zo toch een beetje tot steun te kunnen zijn.

Namen noemen
Ook dit jaar zullen we de namen van de kinderen vol aandacht noemen. Je kunt de naam van je kind nu al doorgeven door een e-mail te sturen naar info@lichtjesdaggroningen.nl. 

Windlichtjes in plaats van Lichtbootjes
Alle namen van kinderen die we ontvangen, krijgen van ons een eigen windlichtje. Daarbij willen we het mogelijk maken dat je het windlichtje –  van afstand weliswaar – kunt versieren en van een eigen signatuur kunt voorzien. Daarvoor kun je dit herdenkingskaartje downloaden en uitprinten. Je kunt je persoonlijke herdenkingskaart insturen tot en met woensdag 9 december.

Meer informatie:

Contact: info@lichtjesdaggroningen.nl

Bron: https://lichtjesdaggroningen.nl/praktische-informatie/


 


Wereld lichtjesdag 4

 

Voor wie? Wanneer Locatie
13 december
00:00 tot 23:59
Noorderplantsoen Groningen (online)